8 maart 2017

“Door de schades die ik zag, ben ik voorzichtiger gaan rijden.”

Nick is 28 jaar geleden geboren met een aandoening waardoor de artsen hem nog geen drie jaar gaven. Later werd dit bijgesteld naar 16 jaar, maar inmiddels is hij ook die leeftijd alweer ruimschoots gepasseerd. Voetballen mag hij niet, maar verder leeft hij zijn leven net als jij en ik. En hij werkt: hij is aan de slag gegaan bij ACH Autoschade in Hilversum. Daar zoek ik hem op.

“Ik werk hier nu sinds juli 2016 en heb na mijn proefplaatsing een jaarcontract gekregen”, steekt Nick van wal als ik hem vraag naar de beginperiode bij ACH. “De eerste dag was spannend, alles is nieuw natuurlijk. Hugo (de eigenaar) ving me ’s morgens op en ’s middags zat ik al op de weg met mijn eerste opdracht: onderdelen halen.

Op weg

Als chauffeur rijd ik met een oplegger naar mensen die gestrand zijn langs de weg en takel vervolgens de auto’s op. Ook breng ik klanten thuis of haal ze daar op. En ja, onderdelen halen, dat doe ik bijna iedere dag wel. Als chauffeur zit ik dan ook altijd op de weg. Door de schades die ik allemaal voorbij zag komen, ben ik wel voorzichtiger gaan rijden. Maar laat mij maar lekker rijden, ik hoef niet persé te leren spuiten of een auto te monteren.”

Je ziet niets

Nick praat graag en veel, met mooie woorden. Voor een interviewer de ideale kandidaat, maar omdat hij zo gemakkelijk praat is het niet te ‘zien’ dat hij een aandoening heeft. Dat is een gevoelig punt: “Omdat je niets merkt aan mij, verwachten mensen vaak dat ik hetzelfde kan als iemand die geen Wajonger is. Soms is de druk best hoog en heb ik het gevoel dat er te weinig rekening wordt gehouden met mij. Dat vind ik moeilijk. Gelukkig kan ik altijd bij mijn jobcoach terecht, hij is echt een toffe gast. Op maandagochtend rijdt hij weleens een rondje mee. Dan vraagt hij hoe het gaat en hebben we het over het werk of over het afgelopen weekend. Sowieso kan ik hem altijd appen als er wat is, ook ’s avonds.”

Derde helft

Het is jammer dat ik niet mag voetballen, maar ik ben ieder weekend bij mijn club VV Woudenberg waar ik de trainer help. De derde helft doe ik natuurlijk wel gezellig mee haha. In Woudenberg wonen al mijn vrienden en we gaan regelmatig op stap, ook weleens naar Breda, dat is super leuk. Hee, daar kom jij toch vandaan? Nou, als ik je tegenkom, trakteer ik je op een biertje!”

Afgesproken Nick!

 

Auteur: Conny Ruiten

OVERZICHT

Locatie