16 augustus 2017

Recycling van autoglas: A.A.S. start pilot met Duurzaam Repareren en VRN

In Nederland wordt glasafval verwerkt als bouwafval en in het beste geval hergebruikt voor het maken van basaltblokken.
Er verdwijnt echter veel glas bij het restafval. In België en Duitsland wordt autoglas wél op een hoogwaardige manier gerecycled. Maar hoe krijg je het glasafval daar? De Stichting Duurzaam Repareren is in samenwerking met een logistieke partner (VRN) gestart met het Autoglas Recycling Programma. Wij zijn trots dat A.A.S. voor dit mooie initiatief is aangewezen om als schadeherstelketen deel te nemen.

 

 

Pilot
Op 1 augustus is de pilot start gegaan. Tijdens deze periode worden alle vestigingen van A.A.S. voorzien van een speciale glascontainer die geleverd wordt door VRN. Deze vervoerder haalt het glas op als de container vol is en zorgt ervoor dat de inhoud wordt afgeleverd in België of Duitsland.
Het vervoer vindt plaats met een vrachtauto of per boot en de A.A.S. schadehersteller zal jaarlijks een certificaat uitgereikt krijgen van de gerealiseerde CO2 reductie.

Praktijk
Tijdens de pilot wordt bekeken of de logistiek in de praktijk werkt en of deze voor de herstellers goed werkbaar is. Als alles loopt krijgen ook andere schade- en glasherstellers de mogelijkheid om deel te nemen aan het Autoglas Recycling Programma. Door de collectiviteit van het programma kunnen de kosten ook nog eens laag worden gehouden.

 

auteur: Conny Ruiten

OVERZICHT