18 mei 2017

Maatschappelijk verantwoord ondernemen bij A.A.S. Bosman Schadeherstel

Bij A.A.S. Bosman Schadeherstel weten ze heel goed wat maatschappelijk verantwoord ondernemen betekent. Het bedrijf zet zich in voor verschillende betrokken initiatieven waarbij de jeugd met stip op nummer één staat. Prachtige verhalen die zeker op ons platform thuishoren. Mede-eigenaar Christine Bosman vertelt…

Bedrijfsmentor

‘’Mijn man Arie Bosman is bedrijfsmentor op de Prins Maurits School waar hij een Havo 4 klas helpt bij verschillende projecten. Een voorbeeld van zo’n project is het ondernemingsplan dat leerlingen uit de vierde klas jaarlijks mogen schrijven. Het groepje dat Arie coachte, maakte een duurzaam ondernemingsplan voor Stichting Duurzame scholen in Goeree Overflakkee. Het is mooi om te zien hoe de jeugd op deze manier betrokken raakt bij duurzaamheid.

Onderwijs

Om kinderen te helpen bij hun beroepskeuze staan we ieder jaar op de open dag van het Edudelta Collega en op de beroepenmarkt van de Prins Maurits School. Ook zijn we aangesloten bij TechNet Goeree-Overflakkee. Dit is een netwerk dat zich bezighoudt met het verbinden van het onderwijs en bedrijfsleven.

A.A.S. goed doen, doet goed Bosman

Sociale innovatie

Op dit moment hebben we drie stagiaires in dienst van het Wartburg College en het Edudelta College. We willen namelijk stimuleren dat iemand doet waar hij goed in is. Een Edudelta leerling, bij ons werkzaam in zijn vrije tijd, heeft vorig jaar de Skills talent award 2016 gewonnen. Dit zijn teamvakwedstrijden voor de laatstejaars vmbo’ers. Dat hij een prijs in de wacht sleepte met het onderdeel voertuigentechniek vonden we natuurlijk fantastisch!

Goede doelen

We zetten ons in voor verschillende goede doelen. Zo hebben we in augustus tijdens de Barrelrun Kiwanis van Goeree-Overflakkee naar Fursten Forest in Duitsland samen met de andere deelnemers €10.000 euro opgehaald voor scholen in Flakkee. Een prachtig bedrag waar we trots op zijn. Ook hebben we in november tijdens het 4X4 strandevent samen met Toyota Autobedrijf Flakkee €1.877,55 verzameld. Dit bedrag hebben we geschonken aan KIKA.

A.A.S. goed doen, doet goed Bosman

Sponsorprogramma’s

Omdat we het heel belangrijk vinden dat kinderen over de hele wereld goede scholing krijgen en worden voorzien in hun dagelijkse behoefte, doen we mee aan het sponsorprogramma Woord en Daad van Companykids. Ook ondersteunen we zendingswerkers die in Thailand, Zuid-Afrika en in de havens van Rotterdam hulp bieden.

LED verlichting

Natuurlijk zijn we ook binnen het bedrijf bezig met duurzaamheid. Daarom hebben we in 2016 het gehele pand van LED verlichting voorzien.’’

 

auteur: Conny Ruiten

OVERZICHT