25 mei 2018

Goed doen voor het milieu: alle kleine beetjes helpen

Milieu…!? Ik kom uit een voortreffelijk milieu!

Eind jaren negentig kwam deze zin nogal eens voorbij tijdens de commercial breaks en hij zou zeker niet misstaan op een tegeltje, al sierend aan de wand, zodat we er misschien wat vaker bij stil zouden staan. Want het goede nieuws is: we komen allemaal uit een voortreffelijk milieu! We wonen immers in een land dat op de zesde plaats van de lijst van gelukkigste landen ter wereld prijkt.

 

In ons land staat het onderwerp milieu hoog op de agenda. Gelukkig maar. Daardoor produceren we steeds minder CO2 per persoon, scheiden we steeds meer afval en ademen we nog altijd schone lucht. In onze branche zitten we ook niet stil; we werken met waterdragende lakken, vervangen steeds meer persluchtapparaten voor elektrische modellen; we bieden onze klanten e-bikes aan en laten het glasafval ophalen zodat dit op een hoogwaardige manier verwerkt wordt. Kortom: we zijn goed bezig!

Poster
Vaak denken we bij besparingen aan dit soort zaken en dat is logisch. Toch zijn het juist de kleine dagelijkse beetjes die enorm helpen. Een kraan niet onnodig laten lopen of een beker hergebruiken. Zo simpel kan het zijn.

We hebben een poster gemaakt met handige tips die makkelijk toe te passen zijn in de dagelijkse praktijk. Deze poster hebben we uitgedeeld aan al onze leden. We hebben onze leden gevraagd om ‘m goed zichtbaar op te hangen in de werkplaats of de kantine. Zodat er wat vaker stilgestaan wordt bij deze tegeltjeswijsheden en iedereen zich (weer) bewust wordt van het milieu.

Want dat milieu… dat moet natuurlijk wel voortreffelijk blijven.

 

Het team van A.A.S.

 

 

 

 

 

Auteur: Conny Ruiten

OVERZICHT