16 juni 2016

A.A.S. Compenseert

De zorg voor het klimaat en milieu heeft onze prioriteit. We vinden het belangrijk dat er in Nederland voldoende compensatie is voor de schadelijke stoffen die in onze leefomgeving voorkomen. In het kader van ons 10-jarige jubileum en onze kernwaarde 100% betrokken hebben we 10 Ginkgo bomen geadopteerd van ‘Leaves for Breath’. Deze bomen worden aangeplant in het Ginkgobos in Boskoop.

Leaves For Breath

Ron en Karin van Drielen zijn initiatiefnemers van het Leaves for Breath-bos. Zij hebben een kwekerij in Boskoop waar Ginkgo zaadjes worden biologisch opgekweekt tot planten in een veilige omgeving. Vanzelfsprekend worden de planten niet chemisch bespoten en wordt uitsluitend gebruik gemaakt van natuurlijke meststoffen. De kleine variant wordt ingezet als duurzaam relatiegeschenk of aangeplant en verzorgd in het Ginkgobos. Iedereen kan een of meerdere bomen adopteren.

Ginkgo

Deze van oorsprong Chinese oerboom is zeer bijzonder. Zo worden de bladeren onder andere gebruikt voor het maken van geneesmiddelen, thee, bier en limonade. Ook is de Ginkgo uitstekend in het omzetten van CO2 in zuurstof vanwege de bladmassa en heeft een lange levensduur.

Leaves for Breath A.A.S. Schadeherstel

OVERZICHT