27 maart 2018

Dankbare leerlingen na rondleiding bij A.A.S. Beukers

Bij A.A.S. Beukers is een enveloppe afgeleverd waarin de leerlingen van groep 7 en 8 van basisschool ‘De Ster’ in Westerhoven hun dank toonden met tekeningen en handgeschreven briefjes. Als leerlingen zó hun best doen en zelfs proberen om je logo na te tekenen, dan weet je zeker dat ze een leuke dag gehad hebben! Het was alweer het achtste jaar op rij dat A.A.S. Beukers hun deuren opende om de volgende generatie kennis te laten maken met het mooie vak van schadehersteller.

Jongeren betrekken
Arie-Jan Huijbers, bedrijfsleider bij A.A.S. Beukers, vertelt enthousiast over deze jaarlijkse dag waarin ze verschillende groepen van groep 7 en 8 op de vestiging rondleiden. “Het idee om dit te doen is ooit ontstaan met de ondernemingsvereniging van Westerhoven. We waren van mening dat als we de kinderen niet uitnodigen, dat ze dan ook niet weten wat we doen. Het is alweer acht jaar geleden dat we de eerste dag hebben georganiseerd en dit blijven we zeker ieder jaar doen; de reacties van de leerlingen zijn altijd super positief. We hadden nu een enthousiasteling die zijn spuitoverall de rest van de dag wilde aanhouden, leuk toch? Ik hoorde van zijn moeder dat hij het liefst de hele dag met auto’s bezig wil zijn. Zo’n jongen wil je eigenlijk gelijk al een contract aanbieden, haha.”


Uitleven in de spuitcabine
“We hebben deze keer vier groepen leerlingen binnen gehad, elke groep een uurtje. Een uur is ook precies lang genoeg om het boeiend te laten blijven. We hebben ze het bedrijf laten zien en ze mochten zelf ook wat doen. Zo stond er een oude Landrover in de spuitcabine waar ze zich helemaal op konden uitleven en mochten ze een deur uitdeuken. Dat vonden die kinderen natuurlijk helemaal geweldig. Om de dag compleet te maken mochten de leerlingen in restaurant ‘Bij de Neut’* aanschuiven bij een pizza- en pannenkoekenbuffet. Dat we dan achteraf zulke leuke tekeningen krijgen met bedankbriefjes erbij… daar zaten we met z’n allen van te genieten hier hoor!”

 

 


Inspireren van jongeren
De schadeherstelbranche is een branche waarin er een uitdaging ligt om jongeren te inspireren voor het vak. Diverse schadeherstellers ondernemen acties, zoals bij A.A.S. Beukers, om jongeren te inspireren door ze op een leuke en interactieve manier het schadeherstelbedrijf te laten zien. Veel jongeren zijn zich niet bewust wat het vak van autoschadehersteller inhoudt en onbekend maakt helaas vaak onbemind. Daarom zijn juist dit soort initiatieven van cruciaal belang!

 

*Beukersgroep is eigenaar van restaurant ‘Bij de Neut’ in Westerhoven.

 

Auteur: Conny Ruiten

OVERZICHT