3 februari 2016

Wij steunen het Cromax Bike Team

Een mooi initiatief, het Cromax Bike Team. Ieder jaar doet het team mee aan een aantal wielertochten om geld in te zamelen voor Make-A-Wish. Deze stichting zet zich in voor het verwezenlijken van wensen van ernstig zieke kinderen. A.A.S. helpt Cromax graag een handje bij het inzamelen van geld voor de wensen van deze ‘WensKinderen’. Daarom zijn we vanaf 2014 sponsor van het Bike Team. Ik ben erg enthousiast en wil graag meer te weten komen over de drive en ambities van het Bike Team. Gelukkig staat Fred de Groot, key accountmanager van Cromax Nederland en tevens een van de initiatiefnemers, me hartelijk te woord en nodigt me uit voor een gesprek. Op een zonnige maandagmorgen is het dan zo ver en zit ik met Fred aan tafel. Als expert en liefhebber van de wielersport vertelt hij met passie over dit initiatief. Na het interview ben ik zo enthousiast dat ik overweeg om lid van het Bike Team te worden. Wellicht zijn een aantal oefensessies en racefiets dan geen overbodige luxe…

Hoe is dit Five Star initiatief tot stand gekomen? 

Samen met mijn collega Tonio Amaddeo, salesmanager van Cromax Nederland, heb ik gebrainstormd over hoe we meer draagvlak konden creëren voor MVO binnen ons Five Star netwerk en hoe we onderlinge relaties konden versterken. Omdat we allebei fietsliefhebbers zijn, en weten dat veel van onze relaties ook fietsen, wilden we deze sport koppelen aan een goed doel. En dat is gelukt! In 2014 hebben we een eerste aanzet gedaan voor dit initiatief. In hetzelfde jaar hebben we klanten en dealers geïnformeerd over het Cromax Bike Team. Daarna hebben we de teamkleding laten ontwerpen en onze eerste tocht gefietst. Vanaf deze tocht dragen we trots het eigen teamtenue met onder andere het logo van A.A.S.

Cromax Bike Team A.A.S.

Hoeveel tochten fietsen jullie per jaar?

We schrijven ons in bij verschillende wielertochten door heel het land. In 2015 hebben we meegedaan aan vijf toertochten. Omdat de teamleden en de teamgrootte per tocht verschillend zijn, fietsen we afhankelijk van het team een bepaald aantal kilometers. Het moet voor iedereen leuk blijven en laagdrempelig zijn. We blijven tijdens de tocht als groep bij elkaar en genieten met volle teugen. Zo’n ronde brengt je langs de mooiste landschappen en uitzichten.

Jullie fietsen voor Make-A-Wish Nederland. Waarom hebben jullie voor dit goede doel gekozen?

Deze stichting vinden wij heel bijzonder. Een ernstig ziek kind iets onvergetelijks laten beleven is een mooi gebaar waar we graag aan mee willen helpen. Wat we prettig vinden bij Make-A-Wish is de transparante manier waarop zij te werk gaan. Zo weet je bijvoorbeeld precies welk percentage van het gesponsorde bedrag naar de stichting gaat en welk percentage bij de kinderen terecht komt.

Cromax Bike Team A.A.S.

Wat doen jullie met het gesponsorde geld?

Het geld dat we ophalen met het Team gaat volledig naar Make-A-Wish. Dit geldbedrag wordt één keer per jaar overhandigd aan een genezen ‘WensKind’ dat door de stichting een wens heeft kunnen vervullen toen hij of zij ernstig ziek was. Erg mooi om dat op die manier te mogen doen. Het Bike Team en de ouders van het kind zijn erbij. Door de verhalen van de ouders weet je waarvoor je dit doet met het team. Dat geeft een fijn gevoel.

Wat zijn jullie ambities voor de komende jaren?

We hopen dat meer Cromax gebruikers en Five Star Partners het Cromax Bike Team gebruiken om met hun relaties een hele leuke, sportieve dag door te brengen. Natuurlijk hopen we ook meer sponsoren aan te spreken om zo het geldbedrag voor Make-A-Wish ieder jaar te kunnen verhogen en het team te vergroten. Als we meer fietsers hebben, kunnen we wellicht een tocht over de grens fietsen zoals in België of Frankrijk. We hopen dat er meer animo komt om ons te steunen en mee te fietsen zodat we dit kunnen realiseren.

Cromax Bike Team A.A.S.

En wat staat er dit jaar op het programma?

Dit jaar willen we natuurlijk weer tochten gaan fietsen in verschillende regio’s in Nederland. Hierbij hopen we zoveel mogelijk relaties aan te spreken. Voor 2016 ga ik binnenkort starten met de planning van de rondes waaraan we willen deelnemen. Als er animo is willen we dit jaar ook meedoen aan een mountainbike parcours.

Wat is jullie drive bij voortzetten van dit initiatief?

Voorop staat natuurlijk het steunen van Make-A-Wish. Daarnaast is wielrennen een prachtige sport. Wat het fietsen extra leuk maakt is dat je het doet in teamverband. Zo leer je collega’s en relaties op een andere manier kennen. Het is ontspannend, sportief en leuk om te doen naast het werk. Dit jaar wordt een jaar met nieuwe tochten en hopelijk weer een mooi bedrag voor Make-A-Wish. Ik heb er zin in!

_DSC0973

Bekijk voor meer informatie en het programma de website van het Cromax Bike Team

OVERZICHT