3 januari 2017

“Als je rekening houdt met de grenzen van Daniël, loopt alles op rolletjes.”

Mensgerichter bedrijf

Sinds vijf jaar werkt Daniël de Goede van Felua-groep bij autoschadebedrijf Hagen. Hij maakt alle herstelde auto’s schoon, van binnen en van buiten. En hij zorgt voor een brandschone en opgeruimde kantine. Met veel plezier.

Bedrijfscultuur

“Mijn werk is perfect. Ik vind het heel fijn om bij een echte werkgever te werken. Ik heb leuke, gekke collega’s. En het werk is veel afwisselender. Ik haal ook onderdelen op en breng klanten terug naar huis”, vertelt Daniël. “Tot grote tevredenheid van de klanten”, vertelt Hagen. “Klanten complimenteren mij met Daniel. Zij vinden hem een keurige medewerker.” De uitwerking van een SW-er in het bedrijf heeft mooie kanten. Hagen: “Het bedrijf lijkt geüpgraded en de bedrijfscultuur is veranderd: ons bedrijf is veel mensgerichter geworden.” De collega’s zijn blij met het werk van Daniël. Hagen: “Als Daniel een dag niet is geweest, mopperen de collega’s. Dan komen er minder auto’s door de schoonmaakcontrole.”

Krijtbord

Hagen: “Zolang je rekening houdt met Daniëls grenzen, loopt alles prima. Komt hij een tijdje te laat? Dan zoeken we uit waardoor dat komt en lossen we het op. Lukt het niet om meerdere opdrachten in één keer te onthouden? Dan zoeken we een oplossing. Dat werd een krijtbord. Daarop staat nu het dagschema van Daniël. Om 9.00 uur auto’s wassen, om 11.00 uur een onderdeel ophalen en om 13.00 uur een klant naar huis brengen. Hij volgt zelf de agenda op het krijtbord. En alles loopt dan op rolletjes.”

Missie

Hagen werkt al 12,5 jaar met SW-ers. Daniël is de derde op rij. Hagen koos niet zomaar voor iemand van Felua-groep. “Mijn missie is maatschappelijke betrokkenheid. Daarom bieden we stageplaatsen en een werkplek voor iemand met een arbeidsbeperking. We repareren de auto’s op milieuvriendelijke wijze en we schaffen de meest energiezuinige machines aan. Daarvoor hebben we twee keurmerken: Duurzaam Repareren en Eco Plus. En onze leenauto’s worden straks vervangen door elektrische auto’s.”

Autobedrijf Hagen en Daniël hebben het samen goed voor elkaar.

Autoschade Hagen A.A.S. goed doen doet goed


Bron: Felua-groep

OVERZICHT