20 februari 2018

A.A.S. Herder Autoschade in Leusden heeft hart voor de buurt

Sinds Valentijnsdag hangt er aan de gevel van A.A.S. Herder Autoschade in Leusden een AED zodat, mocht het nodig zijn, iedereen erbij kan. De eigenaar, Wilfred Herder, had de AED al jaren binnen hangen maar vond het tijd dat ‘ie naar buiten moest zodat de buurt er ook iets aan kan hebben. En welke dag leent zich daar nu beter voor dan de dag waarop je hartjes in alle soorten en maten voorbij ziet komen?

AED
Een AED (Automatische Externe Defibrillator) is een draagbaar apparaat dat het hartritme weer kan herstellen bij een hartstilstand. Dit gebeurt door het geven van een elektrische schok. Iedereen die een AED heeft kan zich aanmelden bij de Hartstichting of Hartslag.nu; beide organisaties werken sinds 2013 samen met een gezamenlijk doel: om iedereen in Nederland binnen 6 minuten te kunnen helpen bij een hartstilstand.

Hoe meer hoe beter
Wilfred Herder onderstreept het belang van de AED. “Het is natuurlijk goed om een AED binnen te hebben hangen, maar dan kan er alleen tijdens werkuren gebruik van gemaakt worden. Nu is deze 24/7 beschikbaar, indien nodig. Hoe meer van deze kastjes buiten hangen, hoe beter. Wij hebben onze AED aangemeld bij Hartslag.nu, zodat iedereen weet dat er aan de buitenkant van ons bedrijf een defibrillator hangt. En dat kan levens redden.”

 

 

Levens redden bij een hartstilstand
Reanimatie en de inzet van een AED binnen 6 minuten biedt de grootste kans op overleving bij een hartstilstand. Jaarlijks kunnen zo 2500 levens worden gered. Om dit te kunnen bereiken, zijn meer defibrillatoren nodig die 24/7 bereikbaar zijn. Heb jij ook hart voor de buurt? Hang dan net als A.A.S. Herder Autoschade de defibrillator in een kast aan de buitenmuur!

 

auteur: Conny Ruiten

OVERZICHT

Locatie