17 maart 2018

A.A.S. Herder Autoschade helpt stichting Dream4kids om droom van Aci uit te laten komen

Dream4kids
Dream4Kids laat de grootste dromen van kinderen tussen de 6 en 12 jaar met een (jeugd)trauma in vervulling gaan tijdens een droomdag. Zo’n dag draagt bij aan het zelfvertrouwen van het kind en aan hun vertrouwen in de wereld. Bovendien geeft een droomdag moed en positieve energie om weer in dromen te geloven, en laat het zien dat de toekomst ook iets moois te bieden heeft. Een droomdag doorbreekt de negatieve spiraal waarin het kind zich bevindt. Na zo’n dag durft een kind weer te geloven en te dromen. Iets wat voor de meeste van ons vanzelfsprekend is.

De droom van Aci
Aci liep al heel lang met de wens rond om een motorkap van een auto te spuiten. Toen de stichting Dream4kids hiervoor Wilfred Herder benaderde, gaf hij direct aan dat Aci natuurlijk welkom was! Aci had nog een paar wensen zoals een spelcomputer in elkaar zetten en skaten met professionals. Deze wensen zijn door de stichting Dream4kids allemaal in een droomdag verwerkt en nog veel meer…!
Tegelijkertijd kreeg de vader van Aci, Ad, net een nieuwe huurwoning toegewezen en Dream4kids heeft er ook nog eens voor gezorgd dat het huis is omgetoverd tot een echt ‘thuis’.

Mocht je na het lezen van de droomdag van Aci geïnspireerd zijn geraakt om ook te helpen iemands droomdag te realiseren, kijk dan eens op de website: www.dream4kids.nl

DIERENTUIN, SUSHI EN IN EEN HOTEL OVERNACHTEN
Tussen het intakegesprek en de droomdag is bekend geworden dat Ad een eigen huurwoning krijgt. De sleutels van de nieuwe woning in Den Bosch ontvangt hij een week vóór Aci’s droomdag. Wij (Febe en Belinda, de dreamchasers van Dream4kids), hebben niet lang na hoeven te denken: we geven Aci een droomdag + we richten hun nieuwe huis in, zodat Aci en Ad een echt thuis hebben. Zo bedacht, zo gedaan. Ad geeft ons de sleutels en wij gaan een week aan de slag met meubels verzamelen, decoratieve dingen en natuurlijk de nodige apparaten zoals een wasmachine en een koelkast. En dat allemaal onder het mom ‘we kijken wel wat we kunnen doen met jullie huis’. De dag voor de echte droomdag gaan we de persoonlijke bezittingen verhuizen. Aangezien ook dit een verrassing moet zijn, lokken we Aci en Ad van huis weg. Samen met Aci’s vriendje Finn en zijn ouders gaan ze een dagje naar de dierentuin in Amersfoort. Een echte slang vasthouden en een tijger op nog geen meter afstand. Gelukkig met een glazen wand ertussen.

Na een middagje dierentuin voor Aci en een middagje verhuizen voor ons dreamchasers, ontmoeten we Aci en Ad weer in de avond. We gaan lekker sushi eten. Aci wil van alles en nog wat proeven en hij vindt het heerlijk. Finn kan wel 5 porties maki met komkommer op. Ad is een echte vleeseter. Na het eten rijden we naar het Fletcher hotel in Amersfoort. Ook daar wordt goed voor ons gezorgd. Aci krijgt een prachtig cadeau: het bordspel ‘Blood Rage’. Gedoneerd door ‘Spellenvariant’. Uiteraard gaan Aci en Finn het meteen uitpakken en bekijken hoe je het spel dient te spelen. Morgen is de echte droomdag, dus jongens…niet te laat gaan slapen. Het is al na elven…

 

DE ECHTE DROOMDAG
Allereerst lekker ontbijten bij een zeer uitgebreid ontbijtbuffet. Inmiddels is ook de fotograaf gearriveerd en de chauffeur van Aci’s lievelingsauto: een Ford Taunus uit 1966! Hierin rijden Aci, Ad en Finn naar een autoschadebedrijf in Leusden. Even later komt er nog een auto aanrijden. Het is de Volvo van Aci’s favoriete YouTube-groep ‘Leip’ (voorheen ‘Zu5e’). Aci kan zijn ogen bijna niet geloven: daar komen Rico en Stephan van ‘Leip’ aanlopen. Aci mag de motorkap van de Volvo gaan painten. Hij bedenkt een mooi ontwerp, maakt een schets en met de hulp van ons allemaal prepareren we de motorkap voor het professionele spuitwerk door Aci. Leip heeft een eigen cameraman meegenomen, dus begin volgend jaar komt er een YouTube filmpje met Aci in de hoofdrol op hun pagina te staan. Cool!

 

Voor de volgende verrassing gaan we naar softwarebedrijf AFAS. Ze hebben allereerst een heerlijke lunch verzorgd, aangevuld met spicy kippenpoten van de KFC. En dan de tweede grote verrassing: Aci mag een eigen spelcomputer bouwen én hij mag deze meenemen naar huis. Aci bouwt samen met AFAS-medewerker Arno een supersnelle spelcomputer in elkaar. Andere AFAS-medewerkers komen nieuwsgierig kijken hoe Aci bezig is. Zij staan verbaasd over de kennis die Aci heeft over alle onderdelen en leren zelfs nog iets van Aci.  Terwijl Aci aan bouwen is, vermaken wij ons prima bij AFAS in de fitness-ruimte, achter de voetbaltafel en met een arcadekast.  Aan het einde van de middag is de spelcomputer klaar en mogen Aci en Finn nog even ‘spelen’ met een VR-bril. Als klap op de vuurpijl krijgt Aci ook nog een laptop cadeau van AFAS!

 

 

We hoppen weer de Ford Taunus in en rijden naar Den Bosch. Eerst lekker dineren bij ‘Montimar’ en daarna naar het World Skate Center. Hier geeft het Bossche skateteam een demo en krijgen Aci en Finn skateles van Joe. Aci is er helemaal op gekleed: hij draagt een gaaf T-shirt en een stoer sweatervest die hij de vrijdag vóór de droomdag bij Downtown uit heeft mogen zoeken. Tot slot krijgt Aci van de Skatestore ook nog een nieuw board en nieuwe wieltjes cadeau. En dan is de droomdag voorbij en brengen we Finn terug naar zijn huis. Febe rijdt met ze mee en Belinda gaat vast de kaarsjes aansteken in het nieuwe huis van Aci en Ad. Onderweg krijgt Aci nóg een cadeau: de door de Dobbelsteen en Elektrotechniek S.Pennings gesponsorde Magic Cards.

 

 

Als Finn thuis is afgezet, rijden Aci, Ad en Febe niet naar het oude huis, maar nemen een andere afslag (lol). Aangekomen bij hun nieuwe ‘thuis’ kan Ad zijn ogen niet geloven en Aci is er ook helemaal stil van. Hij heeft nu een eigen slaapkamer en zelfs een eigen computerkamer! Het hele huis is ingericht, er kan worden geproost, de taart kan worden aangesneden en kijk vooral in alle hoeken en gaten, want overal is wel iets te ontdekken. De volgende dag staat er een stukje over deze droomdag in het Brabants Dagblad. Wij zijn blij dat we dit voor Aci en Ad hebben kunnen doen en hopen dat we nog veel meer dromen mogen vervullen.

 

 

REACTIE DROOMDAG
Aci vond het in elkaar zetten van een de spelcomputer supergaaf en de ontmoeting met ‘Leip’ heel bijzonder. ‘Dat gebeurt niet zo vaak.’

Ad kan het nog steeds niet geloven wat er allemaal is gebeurd. Hij en Aci zijn superblij met de prachtige droomdag(en) en hun nieuwe ‘thuis’.

bron: www.dream4kids.nl

Auteur: Conny Ruiten

OVERZICHT