12 juni 2017

A.A.S. CAS Autoschade Coevorden helpt leerlingen met bijzonder project

Bij A.A.S. CAS Autoschade in Coevorden helpen ze de lokale schooljeugd graag een handje, zeker met zo’n bijzonder project als het bouwen van een solarboot: een boot die wordt aangedreven door zonne-energie. Henk Geerts, de eigenaar, ontving de makers onlangs in zijn werkplaats om de boot in de kleuren van de school te laten spuiten.

“Ik werd benaderd met de vraag of wij een lager tarief konden hanteren”, vertelt hij. “Natuurlijk hanteer ik voor zo’n mooi project geen tarief, dat doe ik gewoon gratis. Die leerlingen waren er zo blij mee, echt mooi om te zien. De eerste wedstrijd hebben ze er inmiddels ook al mee gevaren.”

Young Solar Challenge
Leerlingen uit 3- en 4 HAVO en 4VWO van De Nieuwe Veste uit Coevorden hebben een paar maanden aan de boot gebouwd zodat ze mee konden doen aan de wedstrijd van Young Solar Challenge. Deze wedstrijd wordt sinds 2014 gehouden en is bedoeld om jongeren tussen 14-17 jaar op een leuke manier in contact te brengen met techniek, innovatie en duurzaamheid.

“De jeugd is de toekomst en zulke projecten zijn geweldig om duurzaamheid bij jongeren onder de aandacht te brengen. Dat ze met zijn allen zo’n boot maken, dat is echt knap hoor. Dan kan ik alleen maar trots zijn dat we hier een steentje aan bij hebben kunnen dragen.”

 

auteur: Conny Ruiten

OVERZICHT